Pekingkool was in Europa tot het midden van de 20e eeuw alleen populair in de Aziatische wijken. Maar in de afgelopen decennia is het op het hoogtepunt van culinaire populariteit gekomen, ook in Rusland. De voedingswaarde en uitstekende smaak blijven behouden in het gedroogde product. Van gedroogde Beijing-kool wordt een heerlijke Koreaanse soep van siriag-kook bereid, evenals nationale gerechten zoals Namul, Ttige en Bale. Medeplichtigen van gedroogde Chinese kool, die helpen om haar volledige smaakpotentieel te bereiken, zijn knoflook en uien.
Gebruik voor
Soepen, sauzen, marinades, vleesgerechten, gevogelte en wildgerechten.
Smaak
Pikant, zoetachtig
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 26
Vetten (g / 100g)… 3,5
Koolhydraten (g / 100g)… 34
Energiewaarde (kcal / 100g)… 270
De geschiedenis van bieten beslaat meer dan 2000 jaar. Deze wortelgewas is de meest voorkomende onder de groentegewassen. In gedroogde vorm kan het lange tijd worden bewaard. Het gebruik is vergelijkbaar met het gebruik van verse wortelgewassen. Zoals elk gedroogd product, herstelt het snel zijn eigenschappen wanneer het in contact komt met vloeistof.
Gebruik voor
Soepen, sauzen, vlees, marinades, gevogelte gerechten, rijst- en groentegerechten.
Smaak
zoet
Voedingswaarde per 100 gr.
Eiwitten (g / 100g)… 9,0
Vetten (g / 100g)… 0,5
Koolhydraten (g / 100g)… 54
Energiewaarde (kcal / 100g)… 260